Steun ons en help Nederland vooruit

Carina Bos

Voorzitter D66 Rijnland

Oegstgeest

In 1975 in Groningen geboren en in 1994 naar Leiden verhuisd om daar bestuurskunde te studeren. In het dagelijks leven ben ik moeder van 3 kinderen en zelfstandig consultant op het gebied van kwaliteitszorg en klantgerichtheid.

Ik ben een sociaal-liberaal in hart en nieren en stem mijn hele leven al D66. In 1998 ben ik lid geworden van D66 en actief geworden voor de afdeling Leiden. Eerst als fractiemedewerker en later als duo-raadslid voor de commissie Werk Sociale Zaken en Welzijn. Het leuke aan gemeentepolitiek is dat het laagdrempelig is en je redelijk snel iets voor elkaar kunt krijgen.

Ik wil bereiken voor Oegstgeest dat burgers die zorg nodig hebben deze ook krijgen op de manier die bij hen past. De gemeenten krijgt er de komende periode extra taken bij op het gebied van (jeugd) zorg, welzijn en arbeidsparticipatie. Deze extra nieuwe taken gaan gepaard met bezuinigingen. Om de zorg te leveren die nodig is, is D66 voor een benadering waarin uit wordt gegaan van de eigen kracht en idee├źn van burgers. Dat betekent dat zorgvragende burgers en hun directe omgeving meer betrokken moeten worden bij de invulling en uitvoering van de zorg. Dus niet praten over burgers maar met burgers. Dat komt de kwaliteit van de zorg ten goede.

04-02-1975

Meer van Carina Bos