Steun ons en help Nederland vooruit

Eddie Smit

Penningmeester afdelingsbestuur

59 jaar

Paramaribo

Als vader van een gezin met twee jonge kinderen is Oegstgeest een fijne plek om te wonen. Maar dat gaat niet vanzelf. Daar is inzet voor nodig tussen burgers, gemeente en politiek. In de loop der jaren ben ik het steeds belangrijker gaan vinden dat alle Oegstgeestenaren betrokken kunnen zijn bij hun eigen woonomgeving. Die betrokkenheid is soms hulp bij school, sportvereniging of …. als vrijwilliger, als bestuurslid, als ….. Zo hebben we als actieve Vrienden van Poelmeer uiteindelijk met velen een overhaaste sluiting van zwembad Poelmeer weten om te zetten naar een renovatie plan.

Die afhankelijkheid en betrokkenheid met de gemeente en politiek bepaalt ook hoe onze samenleving er uit gaat zien. De wereld dichtbij, om ons heen, verandert snel. Ik wil daar hard aan werken, vooruit zien, mogelijkheden creëren en behouden. In lijn met het D66 motto: Nu vooruit!

Als D66-er wil ik actief bijdragen aan een goed, duurzaam en sociaal Oegstgeest. En daarom ben ik eind 2012 eerst bestuurslid geworden en nu verkiesbaar bij de gemeenteraadsverkiezingen. Als programmamanager voor de Rijksoverheid houd ik me dagelijks bezig met het omzetten van beleid naar uitvoering en de implementatie daarvan binnen diverse ministeries. Die werkervaring neem ik nu mee naar mijn eigen Oegstgeest…

Meer van Eddie Smit