Steun ons en help Nederland vooruit

Marieke Vonk

Actief lid afdeling

Oegstgeest

Anderhalf geleden ben ik met mijn gezin in Oegstgeest komen wonen. Ik vind het een heerlijke plek om te wonen, te leven en ons kind te laten opgroeien.

Kenmerkend voor Oegstgeest is de betrokkenheid van haar inwoners en het actieve verenigingsleven. Met mij trekt dat meer nieuwkomers naar ons dorp. Het is een grote uitdaging het unieke karakter van Oegstgeest te behouden en tegelijkertijd ontwikkelingen te omarmen.

Ik stel mij kandidaat als raadslid omdat ik mij wil inzetten om Oegstgeest die fijne leefomgeving te laten zijn en blijven voor iedereen. Als je hulp nodig hebt om de kansen die ons dorp biedt te omarmen, dan moet die goed georganiseerd en vindbaar zijn. Of dat nu in een vorm van zorg, hulpverlening of onderwijs is. Gelijke kansen voor iedereen is daarbij het uitgangspunt. Verenigingen moeten kunnen draaien zoals ze dat (soms als meer dan 100 jaar!) doen. De gemeente moet hierin de komende jaren faciliteren, hiervoor samenwerken en hiertoe de veilige basis bieden.

Ruim een jaar geleden ben ik met mijn vriend en dochtertje in Oegstgeest komen wonen. Ik vind het een heerlijke plek om te wonen, te leven en om onze dochter te laten opgroeien. Een van de kenmerken die Oegstgeest maken wat het is, is de hoge participatie en betrokkenheid van haar inwoners. Dat is echt letterlijk samenleven. Met mij trekt dat meer nieuwkomers naar ons dorp. Het is een grote uitdaging dit unieke karakter van Oegstgeest te behouden en tegelijkertijd ontwikkelingen te omarmen. Oegstgeest moet die fijne woonomgeving zijn en blijven voor al haar inwoners. Ik wil me daar graag voor inzetten.

Thema's: jeugdhulp, sport, WMO en veiligheid

Meer van Marieke Vonk