Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

In memoriam: Bram Hoogland

Op 30 november 2019 is op 88-jarige leeftijd onze oud-voorzitter Bram Hoogland overleden. Dankbaar zijn we voor zijn bijdrage aan onze partij en onze afdeling in het bijzonder.

Bram was een D66’er van het eerste uur en zeer betrokken bij de lokale politiek in Oegstgeest. In de jaren negentig was hij altijd wel op de tribune in de raadszaal aanwezig als er belangrijke punten op de raadsagenda stonden. Hij stak zijn mening niet onder stoelen of banken maar hield ook altijd rekening met de mening van anderen.

Oud-voorzitter Annelies Koningsveld heeft goede herinneringen aan Bram Hoogland: “Bram was toen ik als eenmansfractie in de gemeenteraad zat voorzitter. Hij was in die tijd dé permanente campagne van D66 in Oegstgeest. Letterlijk en figuurlijk, als campagnecoördinator, contact met de regio, organisator van afdelingsvergaderingen en op zoveel momenten een hart onder de riem in de vorm van een telefoontje, een briefje, een champignonkwekerij of een bloemetje.”

Van 1993 tot 2003 zat hij in het bestuur van de afdeling Rijnland (Oegstgeest en Katwijk) waarvan de laatste jaren als voorzitter. Hij zette de koers uit die voor D66 Rijnland nodig was. Onder zijn leiding sloot D66 zich in 2001 aan bij Progressief Oegstgeest.

Ook huidige voorzitter Carina Bos kende Bram goed: “Ik leerde Bram in 2001 kennen toen ik nog geen maand in Oegstgeest woonde. Hij had gezien dat ik verhuisd was en belde me op om kennis te maken. Een leuk gesprek volgde en hij haalde me ter plekke over om in het bestuur te gaan. Hij was wars van digitalisering en dus kreeg je geen mail van hem maar een handgeschreven briefje of een telefoontje. Ook de nieuwsbrieven werden in die tijd gewoon bij de leden thuis bezorgd. Bram was gewoon een hele aardige en vriendelijke man.”

Bram Hoogland is op 5 december begraven op de begraafplaats van het Groene Kerkje.

Gepubliceerd op 05-12-2019 - Laatst gewijzigd op 05-12-2019