Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 26 september 2017

Stemmen voor 2 t/m 7 op de lijst voor gemeenteraads- verkiezingen 2018

Vanaf woensdag 27 september kunnen D66-leden uit Oegstgeest stemmen voor de volgorde van de lijst voor de raadsleden voor de gemeenteraad. De lijsttrekker is al gekozen: Elfred Bus, nu gaat het om de nummers 2 tot en met 7. De stemming loopt tot en met 13 oktober 2017. De leden stellen zichzelf voor op onder meer deze site. Op 13 oktober om 23:59 uur sluit de termijn en dan zijn de plaatsen van 1 tot en met 7 bekend.

Over de rest van de samenstelling van de lijst en het programma zal nog een Algemene Afdelingsvergadering volgen. Hieronder staan, in volgorde van het advies van de lijstadviescommissie, de leden die hebben aangegeven op een verkiesbare positie op de kandidatenlijst te komen.

De Lijstadviescommissie (LAC) heeft gesprekken gevoerd met alle kandidaten die hebben aangeven op een verkiesbare plek op de lijst in Oegstgeest  te willen staan. De LAC heeft vastgesteld dat alle kandidaten geschikt zijn en in voldoende mate voldoen aan het profiel voor raadsleden zoals dat is opgesteld. De LAC heeft een aantal criteria zoals (politieke) ervaring, belang van continuïteit, communicatieve vaardigheden, netwerkgerichtheid, mix van man en vrouw, oud en jong en teamsamenstelling afgewogen in de context van de huidige en gewenste positie van D66 in Oegstgeest en komt tot de volgende voorkeursvolgorde voor de lijst in Oegstgeest.

2. Lydie Vellema

“In het leven is het niet van belang dat we geleefd hebben.
Het gaat erom welk verschil we in de levens van anderen hebben gemaakt. Dan kunnen we pas zeggen dat we geleefd hebben (Mandela)”. Dit is ook mijn wens voor de periode die ik in de raad mag gaan zitten: om een verschil te maken voor de inwoners van Oegstgeest. Wat is er mooier dan ons prachtige Oegstgeest voor de volgende generaties mooi te houden en mee te laten bewegen op toekomstige ontwikkelingen als volksvertegenwoordiger. Mijn naam is Lydie Vellema en ik stel mij kandidaat voor de gemeenteraad.

 

 

Door mijn buitenland ervaring breng ik een brede en frisse blik mee. Ik heb veel verschillende culturen gezien en mensen met verschillende achtergronden ontmoet. In mijn werk maar ook privé. Inleven in situaties, luisteren, analyseren, samenwerken aan veranderingen. Stap voor stap kunnen we samen vooruitgang boeken!

Ik heb er zin in. Stem op mij!

3. Arne-Jan Vos

De afgelopen 7 jaar heb ik me in verschillende functies beziggehouden met de politiek in Oegstgeest. Eerst als bestuurslid van PrO en sinds de vorige raadsverkiezingen als commissielid voor het weer zelfstandige D66. In het dagelijks leven werk ik als scheikundedocent op het voortgezet onderwijs. In de commissie heb ik me vooral beziggehouden met ruimtelijke ordening. Nog veel te vaak zie ik dat de gemeente en haar burgers langs elkaar heen praten. De gemeente ziet burgers graag participeren maar dan vooral op de momenten en wijze die de gemeente zelf bedacht heeft. Ik wil dat de gemeente en haar inwoners elkaar meer vinden op de inhoud in plaats van gedoe over procedures.

 

Er moet meer begrip komen voor elkaars belangen en we moeten proberen om de juridisering van conflicten te voorkomen. Het verbeteren van de band tussen inwoners en de gemeente is wat mij betreft mijn belangrijkste opdracht voor de komende periode.

4. Marieke Vonk

Ruim een jaar geleden ben ik met mijn vriend en dochtertje in Oegstgeest komen wonen. Ik vind het een heerlijke plek om te wonen, te leven en om onze dochter te laten opgroeien. Een van de kenmerken die Oegstgeest maken wat het is, is de hoge participatie en betrokkenheid van haar inwoners. Dat is echt letterlijk samenleven. Met mij trekt dat meer nieuwkomers naar ons dorp. Het is een grote uitdaging dit unieke karakter van Oegstgeest te behouden en tegelijkertijd ontwikkelingen te omarmen. Oegstgeest moet die fijne woonomgeving zijn en blijven voor al haar inwoners. Ik wil me daar graag voor inzetten. Daarom stel ik mij kandidaat als raadslid.

 

5. Michel van de Geijn

“Maar we leven toch in een mooi dorp?”, hoor ik vaak. En dat is ook zo! Toch wil ik het beter maken. Want het kan nog veel beter. Ik wil dat dit mooie dorp beter bestuurd wordt, met openheid, transparantie en echte inspraak. Zonder geheime afspraken, besluiten die half naar buiten komen of inspraak die vervolgens volkomen wordt genegeerd. Ik ben 45 jaar, getrouwd en we hebben twee prachtige dochters. Die allebei hard “ Hé dat is van D66!” roepen als er ergens een poster hangt. Ik hoop dat ze dat tijdens de komende campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen veel zullen kunnen roepen.

 

Met mijn journalistieke achtergrond weet ik veel van communicatie. Ik houd van duidelijke taal. Die taal is mooi genoeg zonder verhullende frasen. Net als ons dorp al mooi is, maar toch beter kan. Dat wil ik graag samen met u gaan doen de komende vier jaar.

6. Jolijn Kouwenhoven

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om mezelf voor te stellen. Ik ben Jolijn Kouwenhoven, 31 jaar en ben geboren en getogen in Oegstgeest. Ik heb 10 jaar in Leiden gewoond maar sinds een jaar weer terug in Oegstgeest. Ik stel me kandidaat, omdat ik jongeren en starters een stem wil geven in de gemeenteraad. Daarnaast wil ik me inzetten voor onderwijs, cultuur en sociale zaken. Ik werk als Sales Consultant bij een onderwijsinstelling en wil mijn commerciële achtergrond graag gebruiken in het raadswerk, omdat ik hierin overtuigend kan werken. Ik ben enorm enthousiast en leergierig.

 

In mijn vrije tijd sport ik graag, van yoga tot spinning; ik houd van koken, lezen en ben ik gek op musea, kunst en cultuur in welke zin dan ook! Ik kijk ernaar uit om me als raadslid in te zetten voor een nog mooier en beter Oegstgeest!

7. Jeroen Das

Vanaf november ben ik woonachtig in Oegstgeest na te zijn opgegroeid in Leiden. Ik ben 30 jaar, getrouwd en sinds 2010 lid van D66. Ik wil mij voor de gemeente inzetten omdat ik geloof in het lokaal organiseren van een duurzame samenleving en samenwerking met de regio. Verduurzaming is één van onze belangrijkste uitdagingen van onze tijd en ik geloof dat het begint bij het organiseren hiervan op lokaal niveau.

 

Voor de fractie kan ik van toegevoegde waarde zijn doordat ik samenwerkingsgericht ben en altijd op zoek naar mogelijkheden om plannen te kunnen realiseren. Ik hoop op jullie stem en tot snel in Oegstgeest.